måndag 9 december 2013

Lennart Papphammar till Madeira, dag -2 och -2

Hej!
Ibland är det Lennart som åker, ibland Papphammar..

Dag -2, lördag 7/12:

Efter att ha vrålstädat stugan samlade jag ihop allt som skulle med från stugan och for mot villan, vände för att hämta det jag glömt.

Samlade allt på en säng i villan, packade i lilla resväskan...konstaterade att det inte fick plats. Packade om i stora amerikaväskan...kom sen på hur jobbig denna är vid snö o trånga bussar. Sorterade ur prylar och la över i lilla väskan igen, gick att stänga med milt våld.

Klockan är bara 16, resten av dagen grunnar jag på vad jag missat...svårt att koncentrera mig mig men sätter sen igång med att hitta appar till iphone och ipad om Madiera...det  blev en 4-5 stycken som jag kollar lite och laddar ner...

Margareta och jag gömmer datorer, hårddiskar o smycken på mystiska ställen, som tur är skriver hon upp var vi gömt saker...annars skulle vi behöva anlita en tjuv när vi kommer hem... Hemmet är larmat...Det härjar proffstjuvar i Värmland nu, grannen på semster har haft påhälsinng. Somnar med stark glögg,,,,efter att ha riggat upp ett antal timers.

Dag -1 söndag....

Åkte till stugan och hämtar det jag saknat, till exempel badbyxor...tar ett ömt farväl av katterna.

Margareta går till grannen med nycklarna, jag grejar med bilen, går in och låser om mig går till mitt rum och ringer vår telefonoperatör.. Margareta ringer, bankar o försöker komma in, återvänder tilll grannen för att hämta nycklarna igen. Lyckas sen låsa ut henne en gång till .

Vår snälle granne Leif skjutsar oss till busshållplatsen...men hur mycket är bussen försenad? Det kan man inte får reda på en söndag....Måste kliva över höga snövallar... ...men rätt vad det är kommer bussen nästan tidigare än vanligt...vi stod visst inte långt nog ut i vägen så chauffören såg oss inte i tid men backade tillbaka, .det var en tuff dam att köra i snögloppet så vi kom i god tid till Karlstad.

En skön paus på kafe mitt emot centralen, och sen dags att borda tåget SJ3000, deras bekvämaste tåg. Intensivt surfande på tåget med iphone och ipad, gratis numera. 

Kom till Stockholm utan problem och vi bestäme oss för att äta lite...dumt nog glömde jag kortet i kassan, men fick tillbaka det när jag hämtade dryck...stoppade det i fickan men sen gled det ut på stolen...men det ordnade sig.

Vidare med tåg mot Uppsala, där ramlade plånboken ur på sätet...men M såg det. Byxor utan bakficka är ett elände...

I Uppsala ny bussresa och snöpulsande till Karins lägenhet, gott med glögg där innan det blev dags att fundera på hur vi ska ta oss till Arlanda i morgon....buss blir det, tåget har ockerpris ..men vi måste upp tidigt.

Karin har så fint i lägenheten...

Lennart


1 kommentar:

  1. Kanonstart! Nu väntar vi med spänning på fortsättningen. Och bilder med badbyxor. I Nikkaloukta hade dom -40,7 grader i natt.

    SvaraRadera